نوامبر صنعت

صنعت فلزات و معادن ایران

صنعت فلزات و معادن ایران

در نوامبر صنعت میخواهیم اخریت اطلاعات و مقالات در زمینه صنعت آهن و فلزات و معادن را انتشار دهیم

طبقه بندی موضوعی

با چند تخصص اصلی پزشکی اشنا شوید

يكشنبه, ۲۹ فروردين ۱۴۰۰، ۰۴:۰۶ ب.ظ

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید از پزشکی وقت بگیرید اما مطمئن نباشید دکتری راکه انتخاب کرده‌اید می‌تواند بیماری‌تان را درمان کند یا خیر! برای مثال خیلی از افرادی که فشار خون بالا دارند نمی‌دانند که باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند یا متخصص داخلی یا فوق تخصص غدد و متابولیسم یا نفرولوژیست یا حتی پزشک عمومی!

ویژگی های متخصص داخلی:

متخصص داخلی در مطب های خصوصی، درمانگاه ها و بیمارستان ها فعالیت می کنند. این افراد اجازه عمل جراحی را ندارند بلکه تنها می توانند متخصصین دیگر را در امر تشخیص دقیق بیماری و درمان، یاری کنند. اگر بخواهیم ویژگی های یک دکتر داخلی را به صورت اجمالی بررسی نماییم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

    متخصص داخلی وظیفه مراقبت طولانی مدت از بیمار را برعهده دارد به این معنا که باید یک برنامه درمانی برای بیمار تدوین کرده و براساس آن، روش های درمانی مختلف را اعمال نماید تا بهبودی کامل به دست آید.
    همان گونه که بیان کردیم، پزشک داخلی باید در هر مرحله از درمان که نیاز به متخصص دیگر را الزامی دانست، بیمار را به او ارجاع دهد. از این به بعد دکتر داخلی به عنوان یک مشاور در کنار متخصص مربوطه قرار خواهد گرفت.
    دکتر داخلی به عنوان مشاور در تمام بیماری های داخلی می تواند حضور داشته باشد لذا زمانی که بیمار برای اولین بار به او مراجعه نمود باید تمامی آزمایش ها و تست های لازم را از او به عمل بیاورد تا پزشک متخصص مربوطه در زمان معاینه بیمار، یک گام جلو باشد. با این کار در درمان بیماری وقفه زمانی رخ نمی دهد.
    از آنجایی که پزشک داخلی در طول روز با انواع بیماری ها مواجه می شود لذا باید صبورانه و با حوصله به معاینه افراد بپردازد. بیمار از درد و مریضی خود رنج می کشد حال اگر متخصص داخلی نیز با او بد رفتاری کرده و یا به درستی وضعیت او را بررسی نکند، شرایط روحی برای بیمار بدتر خواهد شد.
    پیگیری وضعیت بیمار از دیگر ویژگی های کاری یک پزشک داخلی است. بیمار نباید بعد از اتمام دوره درمانی به حال خود رها شود چرا که امکان بازگشت بیماری وجود دارد لذا متخصص داخلی باید با بیمار در ارتباط بوده و شرایط او را حتی تا مدتی بعد از بهبودی، بررسی نماید.
    به روز بودن اطلاعات پزشکی، از دیگر ویژگی های متخصص داخلی است. گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی کمک می کند تا پزشکان بتوانند بیماری های مختلف را سریع تر و راحت تر تشخیص دهند و این امر کمک می کند تا درمان با کیفیت بیشتری صورت گیرد. دکتر داخلی باید دانش علمی و عملی خود را با دانش روز جهانی مطابقت دهد.

ویزیت پزشک متخصص در منزل

خدمات ویزیت پزشک متخصص در منزل اسنپ دکتر اکنون در دسترس شماست. امروزه به دلیل اهمیت صرفه جویی در وقت و هزینه، افراد ترجیح می‌دهند بجای خروج از منزل و قرار گرفتن در ازدحام جمعیت بیمارستان‌ها و منتظر ماندن در مطب پزشکان متخصص، خدمات درمانی و مراقبتی را در منزل خود و در زمان دلخواه دریافت کنند.

    یکی از مهمترین ویژگی های یک متخصص داخلی این است که با اخلاق خوب و صبورانه به صحبت های بیمار خود گوش کند. اجازه دهد بیمار تمامی شرایط و حالات خود را با دقت بیان کند. دکتر داخلی نباید برای معاینه سریع تر و بیشتر بیماران، فرصت صحبت کردن را از آن ها بگیرد.
    یک متخصص داخلی نباید نسبت به روش های درمانی قبلی بیمار که توسط همکاران خود ارائه شده است بی تفاوت بوده و از بیمار بخواهد درمان را از نو آغاز کند. بلکه دکتر داخلی باید ابتدا وضعیت درمانی بیمار را بررسی کند تا بداند در چه مرحله ای از پیشرفت بیماری به سر می برد. سپس در صورت امکان، همان روش قبلی را ادامه دهد.
    صداقت مهمترین اصل در رشته پزشکی است اما این بدان معنا نیست که بیمار را دچار ترس و هراس کنند. متخصص داخلی نباید فراموش کند که استرس، بزرگترین سم برای بیمار است لذا اگر در مواردی از تشخیص شک دارد باید حتما با یک فوق تخصص در زمینه مورد نظر مشورت کرده و سپس شرایط را برای بیمار توصیف نماید. منبع معتبر مقاله

البته درمان بعضی از بیماری‌ها بین تخصص‌های مختلف پزشکی مشترک است اما وقتی با سختی از متخصصی وقت می‌گیرید و هفته‌ها برای دیدنش منتظر می‌مانید، شنیدن این جمله که «باید شما را به یکی از همکارانم ارجاع دهم» قطعا آزار‌دهنده به نظر خواهد رسید. اگر نمی‌خواهید از این به بعد چنین جمله‌ای را بشنوید و دوست دارید بدانید هر تخصصی چه بیماری‌هایی را پوشش می‌دهد، حتما این مقاله را بخوانید و به عنوان یک دایره‌المعارف برای خود نگه دارید.

متخصص داخلی چه وظایفی دارد؟

این تخصص به تشخیص و درمان بیماری‌های داخلی می‌پردازد که ارگانی از بدن یا همه آن را درگیر می‌کنند. رشته داخلی در گذشته زیر شاخه یا فوق تخصص نداشت و متخصصان داخلی همه نوع بیماری را ویزیت می‌کردند اما امروزه این رشته، فوق تخصص‌های متعددی دارد، از جمله:

برای این درد پیش کی برم؟

فوق تخصص گوارش و کبد: این پزشک به بررسی و درمان بیماری‌های دستگاه گوارش، کبد و پانکراس؛ آندوسکوپی؛ کولونوسکوپی و ... می‌پردازد.

فوق تخصص خون و آنکولوژی: مطالعه خون و بافت‌های سازنده خون، تشخیص، درمان و انجام شیمی درمانی برای افراد مبتلا به بیماری‌های خون و تومورهای سرطانی برعهده این پزشکان است.

فوق تخصص کلیه (نفرولوژی): درمان و تشخیص بیماری‌های داخلی کلیه و همچنین انجام و آماده‌سازی بیماران برای پیوند کلیه و دیالیز و نگهداری پیوند کلیه از وظایف این پزشکان است. برای تشخیص و درمان فشار خون نیز می‌توانید به این متخصصان مراجعه کنید.

فوق تخصص رماتولوژی: شناخت و درمان اختلالات مربوط به مفاصل و سایر بافت‌های همبند، عضلات، بیماری‌های رماتولوژی و پوکی استخوان برعهده این پزشکان است.

فوق تخصص غدد: شناخت و درمان بیماری‌های غدد، تیروئید، دیابت، چاقی، اختلالات چربی خون، اختلالات قائدگی و پرمویی، بیماری‌های متابولیک و ارثی، کوتاهی قد و اختلال رشد، کمبود وزن در کودکان، بلوغ زودرس و دیررس، بیماری‌های غدد جنسی و دستگاه تناسلی، بیماری‌های غدد هیپوفیز، تعیین جنسیت و ایهام تناسلی و بیماری‌های غدد فوق کلیوی به این گروه از پزشکان مربوط می‌شود.

فوق تخصص قلب و عروق: درمان بیماری‌های قلب و عروق خونی، انجام آنژیوگرافی، اکو و نیز تعیین موارد لازم برای عمل جراحی قلب به این گروه از پزشکان مرتبط است. عملکرد این رشته کاملا همانند رشته تخصصی قلب و عروق است (متخصصین قلب و عروق) که پس از دوره پزشکی عمومی به دست می‌آید. این رشته فلوشیپ‌های متعددی مثل اکوکاردیوگرافی (تصویربرداری از قلب با امواج صوتی)، اینترونشنال کاردیولوژی (ترمیم قلب و عروق از طریق کاتتر)، بیماری‌های مادرزادی قلب در بالغین، نارسایی قلب، پیس‌میکر (دستگاه ضربان‌ساز قلب) و. . . . نیز دارد.

فوق تخصص ریه: بررسی و درمان اختلالات مربوط به شش‌ها و سایر اجزای دستگاه تنفسی برعهده این پزشکان است.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری: تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری‌های عفونی، تب‌دار و واگیردار ناشی از میکروارگانسیم‌ها (میکروب‌ها، ویروس‌ها و...) به این پزشکان مربوط می‌شود. این رشته تخصص مستقیم هم دارد (متخصص عفونی) که پس از دوره پزشکی عمومی به دست می‌آید.

جراح عمومی متخصص است نه پزشک عمومی!

برخی از بیماران، تمایلی به مراجعه به جراحان عمومی ندارند و به اشتباه این متخصصان را با پزشکان عمومی در یک رده قرار می‌دهند. درحالی که جراحی عمومی متخصصی است که از جراحی‌های تیروئید، کیسه صفرا، فتق‌ها، توده‌های زیرجلدی و سطحی، سرطان‌های دستگاه گوارش تا بیماری‌های سینه، بیماری‌های ناحیه مقعد مانند بواسیر، شقاق مقعد و. . . درحیطه کاری او قرار می‌گیرد. جراحی سایر قسمت‌ها نیز به رشته‌های فوق تخصصی یا فلوشیپی سپرده می‌شود، از جمله:

فوق تخصص جراحی اطفال: جراحی‌های مادرزادی اطفال و نوزادان و سایر جراحی‌های اطفال برعهده این پزشکان است.

فوق تخصص جراحی توراکس: جراحی اعضای داخلی قفسه سینه به جز قلب بر عهده این جراحان است.

فوق تخصص جراحی قلب و بای پس قلبی: جراحی دریچه‌های قلب و عروق بزرگ بر عهده جراحان قلب است.

فوق تخصص جراحی عروق محیطی و تروما: این پزشکان به جراحی پیوند عروق، آسیب‌های فیزیکی، درمان واریس و. . . می‌پردازند.

فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی: این جراحان به ترمیم بیماران سوختگی و نیز جراحی‌های زیبایی بینی، سینه، شکم و. . . می‌پردازند. همچنین سایر اعمال ترمیمی مانند ناهنجاری‌های مادرزادی صورت، شکاف کام و شکاف لب، تومورهای سر و گردن و درمان صدمات دست و. . . بر عهده این پزشکان است.

تخصص جراحی استخوان و مفاصل (ارتوپدی): اصلاح شکستگی‌ها و بیماری‌های مربوط به استخوان‌ها، ستون فقرات و مفاصل، دررفتگی‌ها، فلج‌های مادرزادی و اکتسابی، ترمیم زردپی‌ها و اعصاب محیطی، درمان تومورهای استخوانی، کشیدگی و رگ به رگ شدن، پاره شدن تاندون‌ها و رباط‌ها، آسیب‌های ورزشی، آرتروز، ساییدگی مفصل و. . . به این گروه از جراحان ارتباط دارد. این تخصص خود به شاخه‌های فوق تخصصی مختلفی تقسیم می‌شود از جمله ارتوپدی اطفال، جراحی تومورهای استخوانی و نسج نرم، جراحی دست، شانه و آرنج، زانو، لگن و مفصل ران، ستون فقرات، پا و مچ پا و. . . .

تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و تناسلی (اورولوژیست): بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری، عفونت‌های ادراری، انواع بی‌اختیاری‌های ادراری، افتادگی مثانه و. . . نیز بیماری‌های مروبط به نازایی مردان به این گروه از جراحان ارتباط دارد. به یاد داشته باشید که بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری اگرفقط نیاز به درمان دارویی داشته باشند توسط متخصصان داخلی و نفرولوژی درمان می‌شوند اما بیماری‌هایی که نیاز به جراحی دارند مانند سنگ‌های کلیه، حالب و مثانه، تومورهای سیستم ادراری و نیز پروستات به‌وسیله متخصصان ارولوژی درمان می‌شوند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۱/۲۹
اسما دانشجو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی