خبراقصتادی آهن و تغییر روند هزینه آن
آزاد با بیان اینکه در بخش تولید تیرآهن به مرحله خودکفایی رسیدیم، اظهار داشت: کارخانه ذوب آهن اصفهان بزرگترین سازنده تیرآهن در کشور است و پس از آن کارخانه های کوچک در شهرهای ساری، کرمانشاه و اشتهارد مشغول به تولید هستند. وی ادامه داد: خودکفایی تولید موجب شده جلوی استفاده از تیرآهن های وارداتی که برای استفاده در ساختمان سازی مناسب نیست گرفته شود. البته کارخانه های سازنده داخلی هم ممکن است که تخلف هایی در زمینه تولید زیر وزن استاندارد انجام دهند. اما با وجود استفاده از نشان کارخانه های سازنده بر روی محصولات این تخلف ها تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است.محمد آزاد در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین در خصوص وضعیت بازار آهن در بهار 96 گفت: سال جدید در شرایطی آغاز شده است که تولید کارخانه ها رو به افزایش است، اما در بخش فروش صنفی هنوز به شرایط مطلوب نرسیده ایم. رییس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات تصریح کرد: در داخل به واسطه اینکه پروژه های عمرانی اغلب با رونق همراه نیست، فعالان صنفی شاهد رونق نیستند. اما می توان گفت تا حدی مصرف میلگرد در حال افزایش است و نسبت به تیرآهن شرایط بهتری دارد. که در این خصوص می توان گفت به دلیل استفاده از میلگرد در کارگاه های ساختمان سازی بزرگ مصرف آن با سیر افزایشی مواجه شده است.
به گزارش خبرگزاری برنا، یک مقام مسوول در صنایع با تاکید بر وضعیت قیمت تیرآهن اصفهان همانندسازی استاندارد تیرآهنهای وارداتی با استاندارد ملی ایران میگوید: هم اکنون مقادیر زیادی تیرآهن سبک به نام سنگین وارد کشور شده است که در صورت استفاده در بخش ساختوساز مشکلساز خواهد بود.در حالی که طبق گفته مسوولان استاندارد هیچ آهن غیر استانداردی در کشور وجود ندارد؛ به گفته برخی از فعالان این بخش هم اکنون تیرآهنهای سبک به نام سنگین وارد کشور میشود که به رغم استاندارد بودن به دلیل کاهش وزن قابل توجه، برای ساختوساز مناسب نیست. دلیل این افت فروش هم بیشتر به رکود در بخش ساختمان مربوط است. وی افزود: عمده تولید کارخانه های آهن کشور به صورت صادراتی مصرف می شود، که در حال حاضر کشورهای عراق، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی مشتری محصولات آهنی کشور هستند.
در حالی که طبق گفته مسوولان استاندارد هیچ آهن غیر استانداردی در کشور وجود ندارد؛ به گفته برخی از فعالان این بخش هم اکنون تیرآهنهای سبک به نام سنگین وارد کشور میشود که به رغم استاندارد بودن به دلیل کاهش وزن قابل توجه، برای ساختوساز مناسب نیست.
این مقام مسوول برنا با اشاره به تفاوت استاندارد ملی آهن ایران با دیگر کشورهای جهان میافزاید: برای مثال براساس استاندارد ملی ایران وزن هر شاخه تیرآهن ۱۴ بین ۱۵۰ تا ۱۵۵ کیلوگرم است؛ این در حالی است که وزن برخی تیرآهنهای وارداتی ۱۴ حدود ۱۲۵ کیلوگرم است که ۲۵ کیلوگرم کاهش دارد.
وی تصریح میکند: برخی از تجار در جهت انتفاع خود و با استفاده از عدم آشنایی مصرفکنندگان از مشخصات فنی تیرآهن، اقدام به فروش تیرآهنهای سبک به جای سنگین میکنند.
این مقام مسوول ادامه میدهد: به اعتقاد برخی از واردکنندگان این قبیل تیرآهنها به منظور استفاده در پروژههای خاص وارد کشور میشود؛ ولی با توجه به نبود کنترل دقیق بر بازار نمی توان از عدم مصرف آن در بخش مردمی مطمئن بود.
به اعتقاد وی، استفاده از تیرآهنهای با وزن پایین در صورت اضافه بار و تکان کوچک امکان ریزش دارد و جان مردم و مصرفکنندگان این بخش را تهدید میکند.
به گفته وی، هم اکنون آهنهای سبک به قیمت آهنهای سنگین به مردم فروخته میشود که تفاوت قیمت این آهنها نیز اجحاف در حق مصرفکننده است.
وی تصریح میکند: محصول وارداتی غیرکیفی در صورتی که حتی برای یک نفر استفاده شود، خطرناک است و موسسه استاندارد در قبال واردات آن مسوولیت دارد.
«مهدی پورهاشم»،مدیرکل موسسه استاندارد استان تهران نیز با بیان این که تاکنون چنین محموله وارداتی کشف نشده است، میافزاید: هماکنون چند استاندارد کشور چین و روسیه در مورد آهن مورد تایید ایران قرار گرفته است و مشکلی جهت واردات آهن از این کشورها وجود ندارد.
وی تصریح میکند: در صورت ادعای واردات چنین آهنآلاتی به کشور نمونه مربوطه به موسسه استاندارد جهت آزمایش و تطبیق با استاندارد ایران آورده شود.
این در حالی است که بنا بر اظهارات قبلی «نظامالدین برزگری»- رییس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایرن -هیچ آهن غیراستانداری در بازار وجود ندارد.
برزگری تصریح میکند: کارگروه ویژه در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تشکیل شده است تا در این خصوص بررسیهای لازم صورت گیرد.