با توجه به شرایط حاضر اقتصاد ملی و جهانی
تولید فولاد خامایران در سال ۲۰۱۴ معادل ۳/ ۱۶ میلیون تن بوده است. تولید آهن اسفنجی دراین دوره ۳/ ۱۴ میلیون تن (باواردات ۲ میلیون تن گندله) بوده است. حداکثر میزان قراضه جمعآوری شده و مصرفی طی همین دوره کمتر از ۵/ ۱ میلیون تن (و با روندی کاهشی) بوده است. چنین ترکیبی از کورهها با در نظر گرفتن ثبات در روشهای تولید و نسبت مصرف هر یک از نهادهها با رژیم مصرف جاری و فعلی نهادهها در کشور، تقاضای کل بار فلزی ۱۸ میلیون تن بوده است.
با توجه به شرایط حاضر اقتصاد ملی و جهانی طبیعتا گزینهای را باید در دستور کار قرار داد که ما را قادر به تولید با کمترین قیمت تمام شده و ماندگاری و تداوم حیاتمان در بازار کند. پیش بینی تولید فولاد در سال ۲۰۱۵ برابر با حدود ۸/ ۱۸ میلیون تن است، ازاینرو نیاز به نزدیک به ۲۱ میلیون تن بار فلزی خواهد بود. حاصلاینکه در سال آینده با کسری ۶ میلیون تن بار فلزی اعم از آهن اسفنجی و قراضه مواجه هستیم. با توجه به ناکافی بودن تولید داخلی گندله برای دستیابی به اهداف تولید و جبران کاستی منابع، دو گزینه پیشرو است: واردات گندله یا واردات قراضه.
صرفهجویی در مصرف انرژی در صنعت فولاد کشور از آغاز، به دلایل مختلف بهویژه به دلیل ارزانی حاملهای انرژی در ایران چندان مورد توجه قرار نگرفته است. در کورههای قوس در صورت مصرف ۱۰۰ درصد قراضه در مقایسه با استفاده ۹۸درصد اسفنجی، مصرف انرژی الکتریکی معادل ۲۰۰ کیلووات ساعت بر تن و انرژی حرارتی ۱۸ گیگا ژول بر تن صرفهجویی خواهیم داشت و مقدار انرژی مصرفی در پروسه احیا (تبدیل گندله به DRI) برابر با مصرف ۴۵۵ مترمکعب گاز طبیعی و ۱۷۴ کیلوواتساعت انرژی الکتریکی بر تن است.
قراضه های سبک و پروفیل ها که دارای چگالی کمی هستند به محل دستگاه های پرس هیدرولیک برده شده و به صورت مکعب های فشرده شده با چگالی بالاتر در می آیند و در اندازه هایی که قابلیت شارژ در داخل کوره های القایی را داشته باشند بریده شده و جهت ذوب آماده می گردند .بدیهی است افزایش چگالی قراضه باعث افزایش راندمان کوره های القایی و در نتیجه کاهش اتلاف انرژی می گردد .
قراضه های نیمه سنگین بزرگ با افزایش قیمت آهن قراضه ابتدا وارد ماشین خرد کن قراضه شده و بعد از قیچی و خرد شدن مجددا به دستگاه های پرس منتقل شده و پرس می شوند .
با توجه به ارقامیکه در بالا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، پتانسیل صرفهجویی انرژی کل از مصرف قراضه در عوض یک میلیون تن گندله حداقل ۲۰ میلیون گیگاژول است؛ این رقم معادل ۲۰۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریکی و ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی یا صرفهجویی ۱۸ میلیون گیگاژول انرژی حرارتی است. این رقم برابر با حدود ۵۰۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی است. علاوه بر چنین صرفهجویی مستقیم ناشی از واردات قراضه، با نگرشی پویا افزایش عرضه قراضه بازار باعث جابهجایی منحنی قیمتی قراضه و تعادل بخشی به عرضه و تقاضای بازار و نهایتا کاهش قیمتهای کل خواهد شد. صرفهجوییهای ناشی از واردات قراضه را میتوان برای ایجاد و توسعه زیرساختهای واردات شامل سایت و تجهیزات بندری، توسعه ناوگان حملونقل و... برای افزایش ظرفیت قراضه به کشور در سالهای آتی سرمایهگذاری کرد. نزدیک به ۹۰ درصد تولید فولاد ترکیه به روش قوسی است. این کشور در سال ۲۰۱۴ معادل ۳۴ میلیون تن تولید فولاد خام با استفاده از ۳۰ میلیون تن قراضه داشته که ۱۹ میلیون تن قراضه وارداتی بوده است.